{ "title": "Eeose Sakal Serumu", "image": "https://www.serum.gen.tr/images/eeose-sakal-serumu.jpg", "date": "22.01.2024 01:30:08", "author": "ismail veske", "article": [ { "article": "
Eeose Sakal Serumu, Tıraş olmak birçok erkeğe zor gelse de sakalın hiç bulunmaması, seyrek, az, güçsüz olması pek fazla istenmez. Gür, sağlıklı ve bakımlı olan sakalları herkes arzu eder. Éeose sakal serumu, sakalları ve bıyıkları seyrek bulunanların veya çevresel boşlukları bulunanların kullanabileceği dermatolojik olan bir serumdur. Sakal ve bıyıkları, ihtiyacı bulunan maddeler ile besler, bakım yapar, canlandırır ve sağlığına kavuşturur. Fransız Dermscan laboratuvarların da klinik ve dermatolojik bir şekilde testi yapılmıştır.

Sakal ve bıyığın önemli olmasının sebebi, sakal ve bıyık senelerdir her kültür için erkekliğin sembolü ve erkekleri, kadın ve çocuklardan ayıran en önemli olan özellik sayılmıştır. Sakal erkekler için yüzde çıkan kıllardan çok daha olan öte bir mana taşır. Bazı erkeğe göre farklı imajlara bürünebilecekleri bir farklılaşma aracı veya erkeklerin makyajı bazıları için karizma ve daha çekici olmalarının sırrı veya sivilce, yara izi veya biçimsiz buldukları yüz hatlarını gizleyen bir kamuflaj aracı; kimilerine göre dünya görüşlerinin veya dini inançlarının bir simgesi veya gereği bazılarına göre gücün simgesi, çocukluktan erkekliğe geçişin bir ispatı, bazılarına göre daha olgun gözükebilmenin çaresi, bazılarına göre erkek olmanın kayıtsız şartsız gereği. Fakat her biçimde erkeklerin kendilerini başkalarına karşı ifade etmelerinin en önde gelen aracıdır.

Sakalların çıkmaması ya da seyrek çıkması, sakal ve bıyıkların çıkmaya başlaması çoğunlukla ergenlik ile 12 ve 13 yaşlarında başlar ve gelişimi 20 ve 21 yaşına kadar gidebilir. Ergenlik zamanında yükselen testosteron sakalların oluşumundan sorumlu olan hormondur. Bazı olaylarda insanlar eşit oranda testosteron hormonu üretmelerine karşın, birinde gür, öbüründe ise fazla seyrek sakal gözlenebilir. Bunun sebebi genetik altyapı olabilir. Babasının ve birinci derece akrabalarının sakal oranları yetersiz ise bu insanlarda da yeterli oranda tüylenme gözükmeyebilir. Bunun haricinde, beslenme alışkanlığı, stres, uyku bozukluğu, cilt sorunları gibi diğer iç ve dış etkenler de sakalların az, seyrek ve zayıf olmasına sebep olabilir. Sakalların çıkmaması veya seyrek çıkması, bazı çevrelerde sakal bulunurken bazı çevrelerde az çıkması fazla karşılaşılan durumlardır. Bölgesel, para biçiminde, yamalar tarzında sakal eksikliği ise alopesi areata veya sakal kıran sebebiyle meydana gelebilir.

Sakalların normal olandan az, seyrek veya çok ince ve cılız bir şeklide olması, bazı çevrelerde hiç yokken bazı çevrelerde daha seyrek ve daha az çıkması estetik bir sorundur. Sakalların yapısının, gür veya seyrek, zayıf veya kalın olması, genetik ve hormonal sebeplere bağlı olsa da bu olay sağlıklı sakal oluşumu için bir şey yapılamayacağı manasına gelmez. Sakal ve bıyık çevresindeki sağlıklı sakal üretimini canlandıran, sakalları gürleştiren ve kalitesini kuvvetlendiren canlandırma işlemleri yapılabilir. İnsanın kendi hormonal ve genetik yapısını da göz önüne alarak kendi üretebileceği sağlıklı sakal seviyesi maksimize edilebilir.

Doğru ve düzenli olarak yapılan fiziksel egzersiz erkeklerde yağ yakımını ve kas oluşumunu sağlar ve böylece testosteron seviyesini yükseltir dolayısı ile sakal oluşumunu destekler. Çok uzun zamanlı yavaş fiziksel aktivite değil, daha kısa zamanda yoğun fiziksel aktiviteleri tercih edilir. Bu sebeple 35 ve 45 dakika egzersiz yapılmalıdır. Fakat bu zamanı tempolu bir biçimde geçirilmelidir. Normal yolda yürüyormuş veya geziyormuş gibi koşu bandında yürünmemelidir. Yapılan araştırmalarda ağırlık çalışmanın, özellikle bacaklara yönelik yapılan yüklenmeli egzersizlerin testosteronu yükselttiği tespit edilmiştir. Doğru vakitte ve doğru tempoda yapılan egzersizleri vücudun normal bir şekilde salgıladığı hormonların daha aktif bir şekilde çalışmasını sağlar. Doğru olan kardio ve birden fazla kas grubunu çalıştıran egzersizleri bir arada yapmaktır. Uzmanlar yapılan egzersizlerin yanlış yapılması durumunda erkeklerde testosteron miktarını düşürebildiğini de belirtmektedir. Örnek olarak sadece fazla yoğun yapılan kardiyo egzersizleri testosteron oranını düşürebilir, bunun tam tersi olarak bacak çalışmak, testosteron seviyesini en iyi yükselten egzersizdir.
" } ] }